Thursday, January 28, 2010

mutsy - barnvagn - it is


prinsessans vrålåk


Mutsy ligg och sittdel utan solskydd - finns i massvis av olika färger

mutsy urban rider
Har ju utlovat en liten 'barnvagns-utvärdering'. Det är ju som sagt en djungel av barnvagnar och man kan lätt bli smått tokig. Gjorde en rätt noggrann djupdykning när vi letade vagn. Tror det är viktigt att man ser hur ens vardag ser ut, om man behöver en liten, nätt, lätt så att man kommer in i hissar, bussar etc. Eller en mer rejäl, stabil, som tar sig fram överallt. Allt beroende på vilket behov man har. För oss föll valet till slut på Mutsy Urban rider.
# Vi bor utanför stan så behöver ingen liten sak, men ville samtidigt inte ha en alltför tung vagn. Vill trots allt lätt kunna skjussa in den i bilen samt kunna få upp den för vår gång till huset som är rätt brant.
# Sen för oss var hjulen och chassit viktigt. Kan inte ha minihjul som snurrar där slask och modd fastnar. Måste kunna ta mig fram på skogsvägar då jag älskar att promenera runt här i naturen.
# Vill helst ha ett ledat chassi, som gör att den blir mer lättsvängd, men svårt att hitta då de flesta då har minihjul - förrutom Mutsy.
# Viktigt för mig att kunna ha sittdelen MOT mig, att kunna välja. En 6-7 månaders är inte redo att bli vänd utåt världen, utan vill kunna se dig. Kan bli för mycket intryck.
# Vi behöver en vagn som inte är så låg då min man är 1,95.
Allt detta har Mutsyn, är grymt nöjd. Lätt, nätt, lagom hög, ledat chassi, vändbar sittdel, stora lufthjul, lätt justerbart handtag och sen är den snygg tycker jag - ger den 5 stjärnor av 5 möjliga - so far (borde fått spons med tanke på hur mkt jag plussar denna vagn - hihi). Nackdel - den är dyr. Men försök hitta via nätet, där kan du spara tusenlappar. MEN kom ihåg - det som passar oss kanske inte passar dig, alla har vi olika behov och önskemål, det är de viktigaste. Dessutom, smaken är som baken. Nedan lite vagnar som föll från vår lista.

Teutonia Mistral S - Läste att sittdelen är för kort, barnet växer ur den alldeles för fort samt att plattan man har fötterna på är i plast och lätt går sönder, många reklamationer.

Urban Jungel - mountain buggy: Sittdelen är ej vändbar samt att den inte är så stabil. Därför no för oss.

Brio happy: Kändes tung och stor, samt för låg för oss.
Men, ni har säkert positiva erfarenheter av ovan vagnar så skriv gärna en kommentar så hjälper det säkert många som letar. Lycka till i djungeln. xx

No comments:

Post a Comment